YETİŞKİN EĞİTİMİNDE BİLİMSEL YÖNTEM VE TECRÜBELER İSİMLİ PROJEMİZ İLE PORTEKİZDEYİZ

YETİŞKİN EĞİTİMİNDE BİLİMSEL YÖNTEM VE TECRÜBELER İSİMLİ PROJEMİZ İLE PORTEKİZDEYİZ

21.12.2022 313

"Yetişkin Eğitiminde Bilimsel Yöntem ve Tecrübeler" Projemiz Kapsamında Braga'ya Bir Hareketlilik Gerçekleştirdik.

AB Erasmus+ programı çerçevesinde Dış İşleri Bakanlığına bağlı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezimizin Erasmus+ yetişkin eğitimi  çerçevesinde hazırlamış olduğu "Yetişkinlerin Eğitiminde Bilimsel Yöntem ve Tecrübeler" isimli projemiz kapsamında Protekiz'in Braga'ya bir hareketlilik gerçekleştirdik.. 28 Kasım – 4 Aralık arasında eğitimleri devam etti ve 4 Aralık'ta Ortaca'ya dönüş yaptık.

"Yetişkinlerin Eğitiminde Bilimsel Yöntem ve Tecrübeler" isimli projemiz Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezimizdeki kurslarda görev alan öğretmenlerin yetişkin eğitimi alanında Portekiz'de eğitim görmelerine yönelik olarak hazırlandı.

Portekiz'de eğitimlerini tamamladıktan sonra da ev sahibi kurumla işbirliğini sürekli hale getirerek uzun süreli olarak  tecrübelerden faydalanma yoluna kurum olarak giderek Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezimize, öğretmenlerimize ve kursiyerlerine önemli avantajlar sağlamasını hedeflemeteyiz.

Öğretmenlerin eğitimlerinden artan zamanlarını da kültürel amaçlı şehir gezileri ve  okul ziyaretleri şeklinde geçirdiler. Bu kapsamda yetişkinlere dönük eğitim veren Esprominho 'ya da bir ziyaret gerçekleştirildi. Yetişkin eğitimindeki Uygulamalar sınıf ve atölyelerde  gözlemlendi. Ayrıca her iki kurumun öğretmenleri tecrübe paylaşımında bulundu.